In the window of my eyes

Vanavond hoorde ik dat op 70-jarige leeftijd is overleden Harry Muskee.

Ik ken de muzikant vanaf 1964 dat ik in een koffieshop (toen werd er echt nog koffie geschonken) in Assen regelmatig bij hen was. Cuby zoals de artiestennaam luidde moest dan altijd gekscherend luid door de zaak roepen als ik binnenkwam “Hee Eelco je zus is er ook”.

Het zusje van Eelco dat dacht iedereen dan, maar er is geen enkele familierelatie. Op dat moment was de Drentse bleusgroep nog lang niet doorgebroken in de Nederlandse muziekwereld. Maar ik was op dat moment wel helemaal weg van die Drentse blues. Het is een onderdeel van mijn leven geworden en zal het ook blijven nu mijn jeugdidool er niet meer is.

Nog amper een jaar geleden bezocht ik een concert … Nog niets aan de zanger was verschraald. Harry ( Cuby) stond te schitteren op het podium. Nu bij zijn overlijden springt een nummer uit het oeuvre  er echt voor mij uit. Als ik in de window of my eyes kijk dan ben ik terug in de zestiger jaren. Zie ik de gezelligheid en het dollen in Assen in die koffieshop en hoor ik Groeten uit Grollo.

Harry rust zacht, ik zal je missen.

Over catthysplace

allesdoener
Dit bericht werd geplaatst in persoonijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op In the window of my eyes

  1. groninganus zegt:

    Was niet zo’n grote fan, maar dat nummer blijft mij ook wel bij. Zie mezelf nog grasmaaien met dat nummer op mijn plastic draagbare radio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s