Tien jaar Billie Turftocht

DSC_9835a.jpgDe tiende editie van de Billie Turftocht in Zevenhuizen was ook dit jaar weer een overweldigend succes. Over oude kerkepaden, langs onbekende paden en vooral door de natuur lopen is en blijft in trek bij de echte wandelaars. Een record aantal deelnemers van ruim 1600 weten dat de Zevenhuister wandeltocht er eentje is met vele verrassingen onderweg. Voor de meeste lopers een jaarlijkse ervaring waar ze bij willen zijn.

DSC_9779aBillie her selfe deelt de appeltjes uit. Onderweg veel vertier en muziek, waaronder het Abel Tasman koor uit Sebaldeburen. De lopers treffen het dit jaar. Het is grotendeels droog, de temperatuur aangenaam, dus de afstand is geen probleem voor jongen oud. De meest ervaren lopers starten al vroeg in de morgen om de 40 km te lopen. Het merendeel van de lopers houdt het bij 15 kilometer en maakt er een gezellig gezinsdagje van.DSC_9800a

Vandaag liep de route langs mijn huis een goede gelegenheid om al die enthousiaste lopers op de gevoelige plaat vast te leggen.

Als dan ineens een bui losbarst weten de lopers dat ze overal welkom zijn om even te schuilen.

DSC_9861a

Een van Zevenhuizens oudste lopers Geert Posthumes loopt nog steeds de lange afstand en is blij met een heerlijke schuilplek.

 

Advertenties

Over catthysplace

allesdoener
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tien jaar Billie Turftocht

  1. groninganus zegt:

    Kon je ze allemaal wel bergen?

    Even over “Billie her self” – volgens mij is Billie Turf van het mannnelijk geslacht; hij had /heeft ook nog een zusje, Bessie, worden die niet door elkaar gehaald?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s