Over haar graf heen

DSC_0017aHet is inmiddels meer als 2 jaar geleden dat mijn beste vriendin overleed. Ik mis die intense momenten die we samen doormaakten, maar het meest mis ik de inspiratie die we elkaar gaven.

Het werken met draadjes, weven, spinnen. het op jacht gaan naar mooie vachten, het vinden van de mooiste spinnewielen en weefgetouwen.

Na het verhuizen van haar moeder moesten veel van haar materialen verhuisd worden. Ze werden bij mij op zolder gestald. Wat een kleurenpracht,

Regelmatig sprak ze lovend over de vriend van haar moeder. Een man die vol liefde iedere dag met wol bezig is en die de mooiste draden van zijn spinnewiel haalde.

Het werd stil na haar overlijden. Toch bleef ik doorgaan met al die draden die ze mij nagelaten had. Totdat ik vorige week aangesproken werd door een mevrouw uit Marum. Ze wilde me graag in contact brengen met een spinner van 100 jaar. De voorraad van de man wordt nu zo groot, dat er iets mee moet gebeuren. Het was die dag te warm om alert te reageren, pas later die avond drong het tot me door dat dit alleen maar Piet kon zijn, de vriend van de moeder van Roelfke.

Het kan niet anders dan dat Roelfke over haar graf heen beslist heeft dat ik me ook over die wol moet gaan ontfermen. Een teken van liefde van mijn beste vriendin.

Ik ga het volgende week ophalen.

 

 

Over catthysplace

allesdoener
Dit bericht werd geplaatst in persoonijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s